Ugrás a tartalomra

Mi szem-szájnak ingere, megtalálható az újvidéki kolbászfesztiválon

2022.03.24
13:11
2022.03.24
19:32
Forrás
Pannon RTV
Közeleg a húsvét, így lassan ideje beszerezni a sonkát és a kolbászt. Kitűnő alkalom erre az újvidéki kolbászfesztivál, amelyet harmadik alkalommal szerveztek meg a Spens Sportközpont előtti téren.

A rendezvény vasárnapig mindennap reggel 9-től 21 óráig látogatható. Finomabbnál finomabb házi hústermékeket kínálnak az árusok.

Anamarija Sladojević, húsfeldolgozó, Temerin: „Úgy készítjük mi is, mint ahogy régen a nagyanyáink és nagyapáink csinálták, nem térünk el a tradíciótól, csak házi alapanyagokat és házi fűszereket használunk. Adalék-, és kémiai anyagok nélkül, ennyi.”

A fesztiválon a kolbász mellett sok más finomság is megtalálható. Természetesen nem maradhat el a kürtőskalács sem.

A szenttamási Citadella Civil Szervezet és az Interkulturális Központ harmadik alkalommal szervezte meg az újvidéki kolbászfesztivált.

Horváth Vince, alelnök, Citadella Civil Szervezet, Szenttamás: „Lesznek egy valamennyien, a szórakozás az első. Úgy látszik Újvidéken nem olyan érdekes a kolbász, meg a verseny, mint mondjuk Adorjánon, vagy másik magyar községekben, de remélem, hogy ezt a teret egy pár éven belül megtöltjük.”

Szombaton kolbásztöltő versenyt is szerveznek, amire gyerekcsapatok is benevezhettek. A verseny alatt tamburazenekar fogja majd szórakoztatni a résztvevőket.

Újvidék
Kolbászfesztivál

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.