Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mikulások és krampuszok lepték el a Pescsara helyi közösség utcáit

2021.12.05
19:34
2021.12.05
20:24
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ helyi szervezetének tagjai mikuláscsomagokkal lepték meg a helyi kisgyermekeket, akik megtisztított cipőkkel és versmondással fogadták őket.
Pannon RTV

Magosi Zsuzsanna, a VMSZ helyi szervezetének elnöke elmondta, ezúttal 200 gyermek arcára csaltak mosolyt a finomságokkal teli csomagokkal. Mint mondta, ezzel az akcióval a hagyományok éltetése a cél.

Pannon RTV

„A gyerekek száma hála Istennek nagy, így igyekeztünk több Mikulás segítségét igénybe venni. Hét Mikulás és hét kísérő krampusz megy, hogy időben be tudjuk fejezni. A mikuláscsomag azokat az édességeket tartalmazza, amit a gyerekek szívesen fogyasztanak és szeretnek. Természetesen van egy kis sós ropi is. Minden, ami a gyerekek kedvence, benne van.”

Szabadka
Magosi Zsuzsanna
Pescsara Helyi Közösség

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.