Ugrás a tartalomra

Mindennap másik ház ablakában gyullad fel az adventi fény

2023.12.09
19:37
2023.12.10
17:19
Forrás
Pannon RTV
Második alkalommal szervezik meg az Élő adventi kalendáriumot Csókán. December 1-től fogva egészen szentestéig mindennap másik ház ablakában gyullad fel az adventi fény, a klasszikus adventi naptár aktuális számlálója.

Karácsony közeledtével így napról napra egyre több ház ablaka fog díszbe öltözni, és végül szenteste, egyszerre világít majd az összes ablak. A fényeket mindennap 18 órakor kapcsolják fel. A helyiek szívesen csatlakoztak az akcióhoz, évről évre egyre közkedveltebb az esemény.

Gál Kecskés Szanella, szervező: „Ennek az akciónak az volt a célja, hogy egy kicsit kimozduljanak az emberek, télen is. Nekünk kicsi gyerekeink vannak, leginkább az óvodások szülei csatlakoztak ehhez. Mindenkinek van ilyen problémája, hogy nyáron sokat lehet kint lenni, télen viszont nem szívesen mozdulnak ki az emberek. Megvan, hogy mindennap hatra megyünk az adott ablakhoz. Előre összeírtuk, hogy ki melyik napot vállalja. Aznapra kidíszítik az ablakot, és készítenek egy kis elemózsiát, teát, forralt bort, és ott jövünk össze.”

Élő adventi kalendárium
Csóka
Gál Kecskés Szanella
advent

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.