Ugrás a tartalomra

Óbecsén is elűzték a telet

2024.02.12
10:40
2024.02.12
17:18
Forrás
Pannon RTV
A jelmezbe öltözött gyerekek játékkal, énekkel, tánccal, fánkozással és kiszebáb elégetésével ünnepelték meg a farsangot a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben.

Hercegnők, szuperhősök és állatjelmezbe bújt apróságok töltötték meg vasárnap délután az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör nagytermét. Három kis barátnő sem hagyta volna ki azt, hogy beöltözzön.

Dienes Hanna, Rózsa Petra, és Budai Adrianna: „Boszorkánynak öltöztem. Én farkasnak, onnan jött az ötletem, hogy néztünk egy farkasos filmet, szerettem a farkasokat, és akkor csináltunk egy ilyen farkasos jelmezt. Én is boszorkánynak, nagyon szeretem a boszorkányokat, és azét öltöztem boszorkánynak.”

A Maskarádé nevű farsangi programon több mint száz gyerek vett részt. Az egyik legkedvesebb jelmez a nyolc éves Sági Annáé volt.

Sági Anna: „Én Harisnyás Pippinek öltöztem, és szeretem, mert olyan vicces.”

A farsangi gyermektáncházba még a szülők is bekapcsolódtak. Fehér Edináék két kisgyermekkel érkeztek.

Fehér Edina: „Elsősorban nagyon szeretnek beöltözni, és itt felöltözhetnek, valamint ez a szórakozás, hangulat. Járnak néptáncra is, úgyhogy szeretik ezeket a dalokat, játékokat.”

Zalán és apukája először vett részt a Maskarádén, a kisfiú kalóznak öltözött.

Surányi Roland: „Játékokkal és különböző dolgokkal készültek a szervezők, úgyhogy tényleg nagyon jól érezzük magunkat, és még csak ezután következik majd a java.”

A rendezvényt a Forrás Magyar Népművészeti és Kulturális Oktatóközpont és a kultúrkör szervezte meg a Csoóri Sándor Alap támogatásával.

Cseszák Balázs, a Forrás Magyar Népművészeti és Kulturális Oktatóközpont elnöke: „Ez nagyon jó alkalom arra, hogy a gyerekkel is megszerettessük a hagyományainkat, a néptáncot, a népi gyerekjátékokat, a népzenét, itt hangszerbemutatót is tartunk, népdalt is tanítunk, és a farsangi felvonulás az egésznek a csúcspontja, ahol a szalmabábot is elégetjük.”

Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó a napokban a község több iskolájába és Zentára is ellátogatnak a farsangi foglalkozásokkal.

farsang
Óbecse
gyerekek

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.