Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Online folytatódik a Pető kurzus Zentán

2020.07.29
13:46
2020.07.29
15:32
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus járvány miatt a Semmelweis Egyetem Pető András Karának intenzív kurzusai is az online térbe kényszerülnek.

Csuka Pál, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának határon túli programkoordinátora elmondta, Magyarországon az online kurzusokat már volt alkalmuk kipróbálni, azonban most a határon túli területeken is szeretnék megvalósítani ilyen formában a foglalkozásokat. Zentán augusztus elején kezdődnek az egyéni foglalkozások, amelyet heti kétszer, keddenként és csütörtökönként tartanak meg reggel 8 és délután 2 óra között. A foglalkozásokon 8 gyermekkel foglalkoznak, akik Vajdaság több pontjáról csatlakoznak a kurzusokhoz. A tervek szerint később felnőtt pácienseknek is tartanak majd gyógytornát online formában.

Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja kiemelte: „A létszám egyszerre az 1, maximum kettő fő. Be kell tartanunk az előírásokat. A Thurzó Lajos Művelődési - Oktatási központ helységeiben fog zajlani, és ők fogják biztosítani a fertőtlenítést előtte és utána is. Emellett aki nem tudja biztosítani a technikai felszerelést, annak mi biztosítunk, hogy részt tudjon venni a foglalkozásokon.”

Pető kurzus
Zenta
Perpauer Attila

Most

09:58, Frissítve: 11:36

Útlezárások több városban és településen

Újabb útlezárás van Szabadkán is, és várható az egész nap folyamán a gazdák elmondása szerint. Amennyiben időközben kedvező döntést hoznak az illetékesek, akkor felhagynak az útlezárással.
09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.
07:10, Frissítve: 10:03

Összmagyar Egyetemista Tábor 2022

Háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Magyarországra. A Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő táborban vajdasági diákok is képviseltetik magukat.

Népszerű