Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Örömíjászversenyt tartottak Pannónián

2019.08.11
17:53
Forrás
Pannon RTV
A megmérettetésen szerbiai és magyarországi versenyzők feszítették a húrt, akik terepen 3D-s célokra lőttek.
Pannon RTV

Környékünkön is hódít a 3D íjászat. Az íjászoknak háromdimenziós, életnagyságú állatokra kell lövéseket leadniuk. A sport komoly fizikai és szellemi felkészültséget követel művelőjétől. Molnár Jenő gyermekkora óta íjászkodik. „Ezt szeretni kell. Van itt versenyszellem, szeretni kell az íjat is, de a terepet és a társaságot is. A vetélkedés pedig megmutatja, ki hogyan lő” - mondta a bácsfeketehegyi versenyző.

Pannon RTV

Az örömíjászat egyik fontos célja a barátkozás is. A versenyre érkeztek magyarországi vendégek is. Mészáros Árpád, Nagydorog, Magyarország: „Vadászjellegű a verseny. Gumiállatokra lövünk vagy azoknak a képeire. Közben meg sétálunk jó helyen és időben. Ez az egyik fajtája az íjászkategóriáknak, amit kedvelünk és csinálunk.”

Pannon RTV

Második alkalommal került megrendezésre a verseny. „A legsikeresebb különdíjat kap, női és férfi kategóriában egyaránt. A gyerekeknek különböző ajándékokat készítettünk, valamint az éremosztás és az ebéd után jön egy kellemes hangulatú tombola, ahol több különböző nyereménnyel lepjük meg azokat a versenyzőket is, akik nem tudtak érmet nyerni” - meséli Plahi Attila, a Bajmoki Íjászklub elnöke.

Ahhoz, hogy valaki jó íjjász legyen elsősorban stabil kézre, jó szemre van szükség. A többi már gyakorlás kérdése - mondták a versenyzők.

íjász
íjászat
verseny
Pannónia

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.