Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Pöttyetlen katicát láthatták a zentai Kertek Helyi Közösségben

2018-12-09
21:02
2018-12-10
17:39
Forrás
Pannon RTV
Velünk kerek a világ címmel szervezett ünnepi műsort a zentai Kertek Helyi Közösségben a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete.

A fogyatékosok világnapja alkalmából készült műsor keretein belül a civil szervezet tagjai a Pöttyetlen katica című mesejátékot adták elő.


A Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetének mind a 23 tagja szerepet kapott a Pöttyetlen katica című mesejátékban.

Ágoston Ferenc, fellépő, Pöttyetlen katica: 
„-Én leszek a pöttyetlen katica.
-Hogy készültetek erre a darabra?
-Körülbelül egy hónapig készültünk. De én nagyon várom, ezt várom legjobban. Ez a kedvenc színdarabom.”

Andruskó Hajnalka, fellépő, Pöttyetlen katica:
„-Neked mi a szereped ebben az előadásban?
-Én vagyok a katica anyuka. Szoktam szépen szerepelni.”

A műsort korábban december 3-án mutatták be Zentán a Művelődési Házban. A civil szervezet tagjainak énekes, verses műsorának központi elemét képezi a piros kis bogár.

Rác Magdolna, elnök, Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete: „Ő pöttyök nélkül született, és nagyon szomorú volt. Kereste a pöttyeit mindenfelé. Végül kiderült, hogy aztán lett neki pöttye, és őt így kell elfogadni. Mivel ez a sérültek világnapja alkalmából készült, azt jelenti, hogy akármilyenek vagyunk, el kell egymást fogadni.”

A Kertek Helyi Közösségben a Pöttyetlen katica nézői pénzt is adományozhattak a civil szervezet megsegítésére.
 

Pöttyetlen katica
Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete
Zenta

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.