Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Remek előadásmódban csendültek fel az ismert dallamok Temerinben

2021.11.28
18:14
2021.11.30
15:27
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedő döntőjét.

Ismert dallamok remek előadásmódban csendültek fel szombat este a 30. Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedő döntőjén Temerinben. Több díjat kiosztottak tini, ifjúsági, valamint közönség kategóriában. A jubileumi gálaműsorban a fesztivál korábbi résztvevői is újra színpadra álltak.

A 14 fiatal énekes produkciójához idén a temerini Bakshees Band biztosította a zenei kíséretet. Tini korcsoportban a moholi Harmath Edinának ítélték oda az első díjat. „Még úgy igazából nem tudom feldolgozni, hogy tényleg megnyertem. Most ez dobott egy kicsit az önbizalmamon, és remélem, hogy jó nagyot ugrok is a mély vízbe.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az ifjúsági kategória győztese Kovács Kristóf lett a Szállj fel szabad madár című dallal. A tornyosi fiú elmondása szerint most hetedik alkalommal vett részt a vetélkedőn. „Igyekeztem, évről-évre jöttem, mindig próbáltam fejlődni valamiben. Lehet, hogy furcsán fog hangozni, de úgy voltam vele, hogy előbb-utóbb sikerülni fog, addig jövök, amíg nem fog sikerülni.”

A háromtagú zsűri előadásmód, énekhang és kiejtés alapján bírálta el a fiatal előadókat. Vitkay-Kucsera Ágota, a fesztivál egyik zsűritagja kiemelte, idén rendkívül erős volt a mezőny. „Hallottam őket a próbán is, és nagyon sokat fejlődtek egy hét alatt. Ahogy dolgoztunk velük, akármit is javasoltunk, pár szuggesztiót adtunk nekik, azt mind elfogadták, ki is gyakorolták és ez tényleg kellemes meglepetés volt, hogy egy hét alatt mennyit lehet fejlődni.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Varga Flórián, a fesztivál szervezője nagy örömmel fogadta, hogy a kezdeti nehézségek ellenére sikerült megszervezni a színvonalas fesztivált. Varga Flórián, elnök, Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület, Temerin: „Egy ilyen rendezvény tényleg nincs másik, ez élő muzsika volt, egy élő energia. az, hogy vannak esetleg koncertek, az rendben van, de a mai időkben különösképpen fontos. Fiatal tehetségek kezdték összehozni, megcsinálni, én azt gondolom, hogy ez nagyon jól sikerült.”

Harmincadik évfordulóját ünnepelve a gálaműsorban a korábbi fesztiválok győztesei is újra színpadra léptek. Sokan közülük még kisgyermekként énekeltek először a Tinin. A közönség nagy élvezettel hallgatta az egykori győztesek produkcióját.

Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedő

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.