Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sokan voltak adakozó kedvükben tegnap Magyarkanizsán

2018.12.16
11:00
2018.12.16
17:29
Forrás
Pannon RTV
Több színültig megtelt doboz, ételcsomagok, higiéniai eszközök, ruhaneműk, pénz - sokan voltak adakozó kedvükben tegnap Magyarkanizsa főterén.

A helyszínről a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió élő, jótékonysági műsorral jelentkezett. Az Adni örömmel ezúttal a magyarkanizsai Vöröskeresztnek gyűjtöttünk. Az eseményen a Varga csárda jóvoltából forró tea és haltöpörtyű várta a jótékonykodókat.

Pannon RTV

A szombati Adni öröm! elnevezésű jótékonysági rendezvény jó hangulatához a havazás is hozzájárult.

Munkatársaink a jótékonysági rendezvény előtt sokat dolgoztak azon, hogy minél több adakozni vágyóhoz eljusson az esemény híre. Sóti Borbála reggelente a Pannon Rádiót hallgatja, ott értesült a rendezvényről, és örömmel járult hozzá a gyűjtés sikerességéhez adományával.

Sóti Borbála: „Nagyon szeretek adakozni, mert sok embernek szüksége van rá. Minden évben, amikor megszervezik, akkor szoktam hozni, amit éppen össze tudok szedni a ház körül, tehát külön nem szoktam nagy pénzt ráfordítani, de sok minden kiadódik otthonról, és akkor olyasmit elhozok.”

Pannon RTV

Az idei jótékonysági műsorban újdonságnak számított, hogy az élőben fellépő zenekartagok, énekesek mind a Pannon RTV tehetséges munkatársai – emelte ki Brasnyó Zoltán, a Pannon Rádió műsorvezetője.

Brasnyó Zoltán, műsorvezető, Pannon Rádió: „Az adakozás és a jótékonykodás mindig nagyon fontos volt, és a Pannon RTV, a Pannon Rádió, a Szabadkai Magyar Rádió és a Pannon TV arculatához ez azt hiszem, hogy évek óta hozzátartozik, különösen ilyenkor, karácsonykor, amikor ahogy a szlogenünk is mondja, Adni öröm! Ilyenkor az emberek sokkal adakozóbbak, ilyenkor az emberek hajlandóbbak arra, hogy időt, pénzt és minimális energiát rászánva adakozzanak.”

Pannon RTV

Óvári Dániel, a Pannon RTV munkatársa, két szívhez szóló dalt énekelt el Magyarkanizsán.

Óvári Dániel, zenész, a Pannon RTV munkatársa: „Voltam már több hasonló rendezvényen, és mindig szívesen vállalom azt, hogy ha valaki felkér ilyen rendezvényekre, mert, ahogy már a neve is mondja, Adni öröm! Tehát az, hogy tudunk magunkból valamit adni és másoknak örömet okozni, ez szerintem a legfontosabb.”

Pannon RTV

A hideg idő ellenére az emberek folyamatosan vitték adományaikat, valamint egy komolyabb pénzbeli felajánlás is érkezett a Juhász zenekartól. Soós Georgina, a Pannon Rádió főszerkesztője elmondta, azért döntöttek Magyarkanizsa mellett, mert idén még nem jutottak el a Tisza-menti településre élő műsorral.

Soós Georgina, főszerkesztő, Pannon Rádió: „Idén szerettünk volna egy olyan helyszínt választani az Adni örömnek, ahol sok hallgatónk van, mindkét rádiónknak, ahol többségében magyarok élnek, és ahol tényleg nagyon jó a napi szintű együttműködés. Épp ezért gondoltunk Magyarkanizsára. Ebben az évben nagyon sok terepi műsort tartottunk, de ide nem jutottunk el, és szerettük volna a hallgatókat ezzel is egy kicsit megajándékozni.”

Pannon RTV

Magyarkanizsa polgármestere is kilátogatott a jótékonysági rendezvényre, és ő sem érkezett üres kézzel. Fejsztámer Róbert elmondta, hogy szerinte az adakozás nagyon fontos, de nemcsak karácsony tájékán, hanem az év többi részében is.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Én úgy gondolom, hogy minden kezdeményezés, ami valamilyen formában segíti azoknak az embereknek az életét és életkörülményeit, akik erre rászorulnak, azt a kezdeményezést, hogy ha valaki megadja az alapot, akkor azt fel kell vállalni, és mellé kell állni. Nem ez az első eset, tehát minden évben Magyarkanizsa község önkormányzata odaáll ezekhez a kezdeményezésekhez.”

Pannon RTV

A műsor után az összegyűlt adományokat a Pannon RTV munkatársai segítettek átszállítani a Vöröskereszt raktárába. A szervezet munkatársai elmondták, mintegy 120 személy részére juttatják el az adományokat.

Magyarkanizsa
Adni öröm!
Soós Georgina
Brasnyó Zoltán
Óvári Dániel
Fejsztámer Róbert

Most

13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.