Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sorsok, emberek

2021.06.18
19:47
2021.06.18
19:54
Forrás
Pannon RTV
A Hét Nap közkedvelt sorozatának történeteit tartalmazó könyv jelent meg Perisity Irma tollából. A Szabadkai Városi Könyvtárban tartott bemutató alkalmával a kiadvány illusztrációiból készült képkiállítást is megtekinthetett a közönség.

A 75 történet az idén fennállásának 75-ik évfordulóját ünneplő Hét Nap jubileumát szimbolizálja. Hiszen az utóbbi, több mint két évtizedben sok száz emberi sorsot ismerhettek meg a Hét Nap olvasói Perisity Irma tollából, heti rendszerességgel - mondta el Tóth Lívia, a vajdasági magyar hetilap főszerkesztője: „Irma néni ezt a sorozatot 2000-ben kezdte közölni a Hét Napban, heti rendszerességgel, és azóta folyamatosan megjelenik. Nem volt olyan hét, hogy kimaradt volna. Több mint 700 történet jelent meg eddig a Hét Napban.”

Pannon RTV

A könyv nem egy eseményről, hanem véletlenszerűen kiválasztott emberekről szól. Mindegyik emberi sorsot névtelenül mutatja be a szerző. A sorsok, az emberek sokszínűek - mondja Perisity Irma: „Én magam javasoltam a beszélgetőtársaimnak, hogy ha akarják, hogy névtelenül jelenjen meg a történetük, azt nagyon szívesen megteszem nekik. Mert ezek bensőséges, személyes dolgok. Vannak ismert személyiségek, és mindenféle, az utcaseprőtől, a 13 éves kis prostituálttól, az egyetemi végzettségű tanárokig.”

Pannon RTV

Az első történet 21 évvel ezelőtt egy mozgássérült ember életét mutatta be. Olyan jó volt a visszhangja, hogy Perisity Irma azóta is hétről hétre újabb és újabb emberi sorsokat mutat be az olvasóknak. Irma néni azt mondta, nem kellett alanyok után kutatnia, rendszeresen jelentkeztek azok az emberek, akik szerettek volna mesélni fájdalmukról, sorsukról.

Hét Nap

Most

12:55, Frissítve: 13:00

Friss olimpiai hírek

Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.
11:49, Frissítve: 11:55

A járvány miatt veszélyben az olimpia

Tokióban a hétnapos átlag közel 50 százalékkal nagyobb az előző heti számnál. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a japán fővárosban kritikus koronavírushelyzet alakulhat ki.

Népszerű