Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

2019-08-25
18:26
2019-08-25
18:45
Forrás
Pannon RTV
Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.

A vizesárok átugrása jelentette az igazi kihívást a versenyzőknek, de Jadran szamarával Szalóki József szinte csak úgy átviharzott az akadályon, jócskán leelőzve a többieket. Megérdemelten győztek már sokadszorra az évek során. „Mén, mint a rakéta. Nem kell noszogatni.”

A gyerekek is jót szórakoztak, lovagolhattak pónikon és vetélkedhettek is egymással. Az esemény műsorvezetője kollégánk, Mészáros György volt, a Pannon RTV pedig médiatámogatója a rendezvénynek.

A királyhalmi Szamárversenyt egyébként egy legenda lengi körül. A történet szerint egy gazdaság nagyon sok szamarat rendelt a vidéken, de végül nem vették át a füleseket. A helyiek kaptak az alkalmon és aprópénzért megszerezték a jószágokat. Mivel kis termetűek, jól jöttek például a szőlőbirtok megművelésében, elfértek a tőkék közötti sorokban. Katona Róbert, elnök, Királyhalom HK: „37 évvel ezelőtt jött az ötlet, mi lenne hogyha a helyiek szórakoztatására egy versenyt rendeznénk. Annyira jól sikerült, minden évbe meg lett tartva.”

Az eseményt minden év augusztusának utolsó vasárnapján rendezik meg, vendégek érkeznek a környező falvakból, városokból és Magyarországról is mindig sokan kilátogatnak a családi délutánra, nem volt ez másképp idén sem.

szamár
szamárverseny
Királyhalom
Szabadka

Most

Népszerű