Ugrás a tartalomra
pixabay/kellyrudland

A szarvas lefegyverezte a bácskertesi vadászt - meglépett a puskával

2020.10.19
22:33
2020.10.19
22:44
Forrás
Vajdaság Ma
Arra kérik a polgárokat, hogy ha megtalálják a fegyvert, vigyék be a bácskertesi vadászegyesületbe.

Nem mindennapi vadászincidens történt. A bácskertesi D. P. (38) társaival vadászott, amikor egy szarvas támadt rá, elvitte a puskáját, ami az állat szarvai közé szorult. A nem mindennapi esemény vasárnap délután történt, miközben apróvadra vadásztak.

A vadászok elmondása szerint a kukoricaföldön keresztül mentek, amikor kollégájukra rontott egy körülbelül 300 kilós szarvas. Egyikük védekezésképp maga elé tartotta puskáját, amelynek a szíja beleakadt az állat agancsába. A vadász könnyebb sérülésekkel megúszta, a szarvas pedig elmenekült a puskával. A vadász elmondta, meglepte és sokkolta az eset, mert a szarvasok, amikor meglepik őket, általában felugranak és elszaladnak. Keresték a puskát, de nem találták. Egyedül a szarvas nyomaira bukkantak, amelyek szerint az állat Monostorszeg felé menekült, így értesítették az ottani kollégákat.

Egy 16-os kaliberű Monte Carlo puskáról van szó. A vadászok arra kérik a polgárokat, hogy ha megtalálják a fegyvert, vigyék be a bácskertesi vadászegyesületbe.

szarvas
vadász
puska

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.