Ugrás a tartalomra
pixabay/kellyrudland

A szarvas lefegyverezte a bácskertesi vadászt - meglépett a puskával

2020-10-19
22:33
2020-10-19
22:44
Forrás
Vajdaság Ma
Arra kérik a polgárokat, hogy ha megtalálják a fegyvert, vigyék be a bácskertesi vadászegyesületbe.

Nem mindennapi vadászincidens történt. A bácskertesi D. P. (38) társaival vadászott, amikor egy szarvas támadt rá, elvitte a puskáját, ami az állat szarvai közé szorult. A nem mindennapi esemény vasárnap délután történt, miközben apróvadra vadásztak.

A vadászok elmondása szerint a kukoricaföldön keresztül mentek, amikor kollégájukra rontott egy körülbelül 300 kilós szarvas. Egyikük védekezésképp maga elé tartotta puskáját, amelynek a szíja beleakadt az állat agancsába. A vadász könnyebb sérülésekkel megúszta, a szarvas pedig elmenekült a puskával. A vadász elmondta, meglepte és sokkolta az eset, mert a szarvasok, amikor meglepik őket, általában felugranak és elszaladnak. Keresték a puskát, de nem találták. Egyedül a szarvas nyomaira bukkantak, amelyek szerint az állat Monostorszeg felé menekült, így értesítették az ottani kollégákat.

Egy 16-os kaliberű Monte Carlo puskáról van szó. A vadászok arra kérik a polgárokat, hogy ha megtalálják a fegyvert, vigyék be a bácskertesi vadászegyesületbe.

szarvas
vadász
puska

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.