Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Táncház a Népkörben

2021.09.24
21:55
2021.09.25
16:28
Forrás
Pannon RTV
Táncházat szerveztek a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban.

Az est vendégei a bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület táncosai és zenészei voltak. A programok között szerepelt a kupuszinai viseletek bemutatása, valamint a hagyományos táncok tanítása is.

Pannon RTV

Kicsik és nagyok összegyűltek a szabadkai Népkörben. Az est célja a kupuszinai néphagyományok és jellegzetességek bemutatása volt. Korponai Réka már hat éve táncol, elmondta, az első pillanattól kezdve tudta, hogy ő egész életében ezzel akar foglalkozni: „Nagyon jó programok szoktak lenni. A néptáncpróbák is fantasztikusak. Amellett, hogy sokat tanulunk, nagyon jól érezzük magunkat, és fenomenális érzés.”

Pannon RTV

Ivanić Kristofer 10 éves korában kezdett táncolni, azóta már oktatóként tevékenykedik: „Harmadikos voltam, amikor elkezdtem néptáncolni. Az egyik barátommal el kezdtünk járni, és a végén itt maradtam.”

Pannon RTV

A szervezők elmondták, az ilyen jellegű rendezvények célja, hogy a gyerekek át tudják élni azokat a pillanatokat, amelyek a későbbiekben motiválni fogja őket, hogy tovább táncoljanak.

Pintér Krisztián, szervező: „Amikor megszólalnak ezek a rezes hangszerek, akkor az ember nem tud egy helyben maradni, muszáj neki életre kelni abban a pillanatban, és talán valahol ez is az oka annak, hogy mi is ennyire szeretjük ezt a műfajt. A gyerekeket is arra ösztönözzük, hogy ebbe csöppenjenek bele. Így igyekszünk nekik ilyen apró élményeket átadni.”

Pannon RTV

Mivel mindig nagy az érdeklődés, a jövőben még több ilyen és ehhez hasonló eseményt kívánnak szervezni.

Népkör Magyar Művelődési Központ
Népkör MMK
táncház

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.