Ugrás a tartalomra
Fotó:Homolya Levente

Vihar csapott le Szabadkára

2019-06-18
16:50
2019-06-19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Hatalmas felhőszakadás érkezett meg Szabadkára a délutáni órákban.

Özönvízszerű helyzetet okozott a hirtelen lehullott sok csapadék Szabadka több pontján. A nagy mennyiségű eső sok helyen valóságos árvizet okozott, de a peremvárosokban jég is esett. Az emberek kétségbeesetten próbálták menteni, ami menthető.

Ellepte az utcákat a víz

A Dimitrije Tucović, vagy közismert nevén a Borovo utcájában egy étterem pincehelyisége is bajba került, hiszen néhány perc után már a lépcsők peremét mosta víz. Az alkalmazottak a vízelvezetők nyílásait próbálták megtisztítani, de a tűzoltóságot is a helyszínre hívták. Jadranka Luhović: „Katasztrófa! Mit jelenthet ez? A csatornánk nem működik, el van dugulva. Gondban vagyunk.”

Egy nézőnk felvétele a Svetozar Miletić utcáról

Egy nézőnk felvétele a Svetozar Miletić utcáról

Sok szabadkai sosem látott ennyi vizet az utcákon. Ivan Letić 61 éves helyi lakos is azt mesélte, hogy sohasem tapasztalt ilyen áradást a városban.

A város központjában 30-40 centiméter mély, valóságos tavak alakultak ki. A vasútállomástól nem messze található aluljáróban ezúttal is felgyülemlett a csapadék. Több út és utca is járhatatlan lett, az elvezető csatornák nem tudták elnyelni a vizet. Egyes helyeken jégeső is hullott, jellemzően Makkhetes környékén.

Több felvétel is érkezett szerkesztőségünkhöz a város különböző pontjairól. Információink szerint nem csak Szabadkán, de a környező településeken is lecsapott a vihar.

Szabadka
vihar
jégeső

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.