Ugrás a tartalomra

1956-ra emlékeztek az MTTK-n

2018.10.23
13:55
2018.10.23
16:53
Forrás
Pannon RTV
Megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharcról a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tanárai, diákjai is. Az ünnepi előadást az MTTKGrund készítette.

A kar hallgatói is fontosnak tartották, hogy megemlékezzenek az 1956. október 23-i eseményekről. Műsorukban forradalmi hangvételű verseket olvastak fel. Dudás Robert, az MTTKGrund tagja: „Egyértelműen kihatással van ha az egész világra nem is, de az egyetemes magyarságra. Mindazokra, akik elhagyták a szülőhazájukat, Magyarországot, de még Délvidéket is. Itt is nagyon fontos, hogy megemlékezzünk erről az '56-os forradalomról.”

A versek mellett tánccal is készültek az MTTK hallgatói, amelyet zongora és fuvolakísérettel adtak elő. Az MTTGrund tagja, a csapat vezetője, Zsoldos Búzás Brigitta elmondta, fontosnak tartják azt, hogy a hallgatók magukénak érezhessék a műsorokat. „Rögtön mondanám is az '56 üzenetét tőlünk a hallgatóknak. Az pedig az, hogy sajátjukként tudják megélni, hogy ne egy idegen történelmi esemény legyen, ami valamikor a múltba lezajlott. Hanem egy olyan élhető jövőnek, mondjuk úgy az árnyoldala és a hátsó oldala, amiből tanulni lehet és meríteni lehet.”

A hallgatók szerint az előadás fő üzenete az volt, hogy az emberek minden helyzetben álljanak ki magukért.

forradalom
megemlékezés
Szabadka

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.