Ugrás a tartalomra

2500 hektárnyi területet vizsgáltak át, nem találtak újabb elpusztult állatokat

2023.12.05
16:27
2023.12.05
21:32
Forrás
Pannon RTV
Terepszemlét tartottak az illetékesek Magyarkanizsa községben azon a helyen, ahol tömeges madárpusztulás történt a madárinfluenza következtében.

A helyi Katasztrófavédelmi Stáb tagjai és a vadászegyesület tagsága bejárta azt területet, ahol november végén megtalálták a 600 elpusztult darut. Az illetékesek a Velebiti-tónál kezdték el a keresést, majd Oromon át, a Szabadkai úton keresztül egészen Kispiacig, öt személyautóval vizsgálták át a területet. A 2,5 ezer hektárnyi terület átvizsgálását követően a szakemberek nem találtak újabb elpusztult állatokat. Az óvintézkedéseket ugyanakkor nem törölték el, azok még 15 napig érvényben lesznek.

Bajtai Balázs, a magyarkanizsai Katasztrófavédelmi Stáb tagja: „Egyeztettünk az állategészségügyi ellenőrrel és továbbra is, ami Magyarkanizsa községet érinti, azt az óvintézkedést hagyjuk életben, hogy a piacon nem szabad a szárnyasokat, élő állatokat árulni. Húsokat lehet, viszont a Velebit területéről származó húst továbbra sem szabad árulni a piacokon.”

madárinfluenza
Magyarkanizsa
Bajtai Balázs

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.