Ugrás a tartalomra

30 éves a Vajdasági Pax Romana

2023.09.29
19:55
2023.09.29
20:03
Forrás
Pannon RTV
A keresztény értelmiségiek civil szervezete a jeles dátumot a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar amfiteátrumában ünnepelte meg.

Sokan voltak kíváncsiak a Vajdasági Pax Romana ünnepi összejövetelére Szabadkán. A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar amfiteátrumában Nógrádi György is előadást tartott. A magyar biztonságpolitikai szakértőtőnek pedig kérdéseket is feltehettek a résztvevők.

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő:
„- Próbáltam elmondani a világ mai helyzetét, az amerikai, kínai és orosz stratégiai célokat, Európa helyét és szerepét, a globalizált világban a változásokat.
- Mit tapasztalt, mire voltak kíváncsiak az érdeklődők?
- Mindenre, ez pedig a világon mindenhol így van. Mi lesz holnap a szlovák választásokon? Mi lesz Lengyelországgal? Mi lesz az amerikai politikával és meddig tart az orosz-ukrán háború?”

A Vajdasági Pax Romana civil szervezet 1993-ban kezdte meg tevékenységét. Az elmúlt 30 évben több mint 50 rangos előadás, lelki napok és különféle továbbképzések sorolhatók a szervezet tevékenységi körébe - mondta Paskó Csaba, a Vajdasági Pax Romana elnöke.

Paskó Csaba, elnök, Vajdasági Pax Romana: „Ezt a tevékenységet szeretnénk a jövőben is folytatni. Úgy gondolom, hogy a 21. században rengeteg kihívás, kérdés van egy keresztény ember számára. Hogy kell élnem? Milyen lehetőségeim vannak? Kérdések, amelyeket felteszek egyáltalán. Az identitásom, a keresztény identitásommal kapcsolatos területen. Ezeket a kérdéseket megpróbáljuk különböző módon megközelíteni, rangos előadókkal ezekre a kérdésekre választ adni.”

A Vajdasági Pax Romana az elkövetkező periódusban is aktív lesz. Egyebek mellett előadásokat, hangversenyeket és adventi lelki napot is szerveznek majd.

Vajdasági Pax Romana
Nógrádi György
Paskó Csaba

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.