Ugrás a tartalomra

5.690 fertőzött, 110 áldozat és 534 gyógyult

2020.04.17
15:15
2020.04.18
06:35
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában eddig 5.690 embert fertőzött meg a koronavírus, összesen 110-en veszítették el a harcot a kór ellen az országban. 534 embert nyilvánítottak gyógyultnak. 84 órás kijárási tilalom kezdődött!

- 17:00 - Három és félnapos kijárási tilalom. Kedd reggel 5 óráig nem mozdulhatunk.

Kép: Tanjug/ Andrija Vukelić

- 15:15 - 7 beteg hunyt el tegnap óta a koronavírus-járvány szövődményeiben Szerbiában, 5 férfi és 2 nő. Több mint 3 ezer tesztet végeztek el egy nap alatt, 372 új fertőzöttet regisztráltak. Az összes fertőzött száma 5.690, az áldozatoké összesítve 110. Lélegeztetőgépen 122 embert kezelnek, ebből 10-en a Vajdasági Klinikai Központban vannak. Több mint 500 ember már meggyógyult. Részletek itt!

- Megkezdődött a klorokin alapú gyógyszer gyártása Szerbiában. A Galenika gyógyszergyártó cég állítja elő a készítményt, amely nem ismeretlen, eddig ugyanis jellemzően a malária ellen használták az orvosok, ugyanakkor több országban arról számoltak be az illetékesek, hogy segíthet a koronavírus leküzdésében.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Upravo počela proizvodnja #Chloroquine u Srbiji, ključnog leka u borbi protiv #COVID19 ! Bravo za Galeniku i srpske radnike!

Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) által megosztott bejegyzés,

- A Prištinai Közegészségügyi Intézet adatai szerint további 26 ember fertőződött meg koronavírussal Koszovóban, így már 449-re nőtt a Covid-19-cel megbetegedettek száma. Nyolc személy hagyhatta el az intézményt gyógyultan, és további két ember halt meg az elmúlt 24 órában. Így a koronavírus okozta halálesetek száma 11-re nőtt.

Kép: Tanjug/Dimitrije Nikolić

11:53 - Ma Frankfurtból és Bernből evakuálnak szerb állampolgárokat az Air Serbia gépeivel. Az állampolgárok visszajuttatása Szerbiába folyamatosan zajlik. Tegnap 144 személyt evakuáltak Párizsból, 23-at pedig Ausztráliából, Budapesten keresztül.

09:56 - Megérkezett Szerbiába a klorokin elnevezésű gyógyszer előállításához szükséges anyag, így elhárult az akadály, hogy a koronavírus kezelése kapcsán hatékonynak tűnő gyógyszert itt is előállíthassák. Bővebben: Megérkezett az alapanyag, Szerbia is gyárthat klorokint

09:23 - Szerbiában a múlt héten vettek először vért olyan személytől, aki legyőzte a koronavírust, így hozzájuthattak a szervezetében található ellenanyaghoz. A szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy nem minden beteg páciensnél alkalmazható az ellenanyaggal való kezelés. Részletek: Vérplazmás kezelés Szerbiában

Csütörtök: Szerbiában eddig 5318 embert fertőzött meg a koronavírus, összesen 103-an veszítették el a harcot a kór ellen az országban. 443 embert nyilvánítottak gyógyultnak. A járvány kitörése óta országszerte 29 472 személyen végezték el a koronavírus-tesztet. Az elhunytak száma a 103. Az elhalálozási arány 1,93 százalékot tesz ki. Jelenleg 3511 pácienst kezelnek kórházakban, lélegeztetőgépen 128 fertőzött van. Szerbiában eddig 443 embert nyilvánítottak gyógyultnak.

koronavírus
járvány
fertőzött
áldozat
gyógyult

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.