Ugrás a tartalomra

Advent első vasárnapját ünnepelték Kishegyesen is

2023.12.03
20:08
Forrás
Pannon RTV
A gyertyagyújtás előtt a helyi Ügyi csapat ünnepi műsorát tekinthették meg az érdeklődők. A Nők Kishegyesi Fórumán belül működik egy kreatív kézműves csoport is, ahol jelenleg az adventi időszakra és a karácsonyra készülődnek.

Idén a testvértelepüléseikkel közösen egy horgolt karácsonyfát készítettek. Tóth Anita, alelnök, Nők Kishegyesi Fóruma: „Valójában az ötlet Magyarországról indult az örkényiek csoportjából. A nyár folyamán úgy döntöttünk, hogy mivel ők már korábban húsvétra készültek másfajta formával, hogy egy ilyen összetartozás fát készítenénk, úgy, hogy minden testvértelepülés valamilyen formában, kézimunka által, tehát horgolás által, bekapcsolódik.”

A Nők Kishegyesi Fórumának nagy szerepe volt az elmúlt időszakban abban, hogy minél több támogatás jusson a településre, így például az Ügyi csapatnak is számos dologban tudtak segíteni. Kovács Károly, köztársasági képviselőjelölt, VMSZ: „Az Ügyi csapat 500 ezer dinárt tudott pályázni, az éves működési keretre. Ezen belül különböző foglalkozások, alkotóházi tevékenységek, illetve kirándulások voltak.”

Hátrányos helyzetű gyerekekkel is foglalkozik a Nők Kishegyesi Fóruma. Ez pedig egy olyan tevékenység, amit támogatni kell. Ezt úgy lehet elérni, ha minél több szinten jelen tudnak lenni a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői - mondta Kovács Elvira, köztársasági képviselőjelölt. „Még, ha nincs is az adott minisztériumban emberünk, mi egyfajta kapcsolati tőkét, kapcsolati hálót állítottunk fel, és igenis arra biztatjuk a vajdasági magyar civil szervezeteket, hogy éljenek a lehetőséggel.”

A helyiek az esemény végén közösen gyújtották meg a falu adventi koszorújának első gyertyáját.

advent
gyertyagyújtás
Ügyi csapat

Most

Népszerű