Ugrás a tartalomra

Advent a faluban

2023.12.03
17:36
2023.12.03
19:25
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

A királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai karácsonyi koszorúkat, mézeskalácsokat és ünnepi díszeket készítettek advent első vasárnapjára.  

Farkas Benjamin:

„- Osztálytársakkal készítettük és a szülők is besegítettek.  

- Hogy tetszik neked ez az adventi készülődés?

- Nekem nagyon tetszik. Én nagyon szeretem a karácsonyt, főleg az adventet.” 

Az ünnepi műsorban a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tagjai és a helyi általános iskola diákjai léptek fel.  

Kókai Anasztázia, elnök, Homokszem Civil Szervezet, Királyhalom: „Én azt gondolom, hogy ez az esemény nagyon fontos a faluban közösségépítés szempontjából, ugyanis így közösen rá tudunk hangolódni az előttünk álló szép ünnepre, a karácsonyra.”  

A falvakban sokszor varázslatosabbak a karácsonyi előkészületek, amely irigylésre méltó - mondta az eseményen Góli Csilla, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi képviselőjelöltje.  

Góli Csilla, tartományi képviselőjelölt, VMSZ: „Éppen ezért fontos, hogy ott legyen a Vajdasági Magyar Szövetség minden téren, minden szinten, hogy tudjunk támogatást biztosítani ezeknek a közösségeknek. Ez az adventi időszakban, amikor készülünk a karácsonyra, amikor ott kopogtat ez a jézusi misztikum, akkor nagyon fontos, hogy lássuk azt, hogy mennyien vagyunk és hogy nem vagyunk egyedül.” 

A karácsonyváró műsort a királyhalmi helyi közösség, a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola és a művelődési egyesület közösen szervezte meg. 

Advent a faluban
Királyhalom
Kókai Anasztázia
Góli Csilla

Most

09:46

Olcsó lisztből csak mértékkel

Továbbra is korlátozza a liszt árát és a megvásárolható mennyiséget a szerb kormány. Egy személy legfeljebb öt kilót vehet a hatósági áras termékből. A rendelet a T-400-as és a T-500-as lisztre vonatkozik.

Népszerű