Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Aggasztó koronaszámok, 50% beoltva

2021.08.05
15:09
2021.08.05
21:36
Forrás
covid19.rs, twitter
Tovább emelkedett az újonnan regisztrált koronavírussal fertőzöttek száma Szerbiában. Közben a szerb kormányfő közölte, a felnőtt lakosság 50,1 százalékát oltották már be koronavírus ellen az országban.

24 óra alatt 579 lett pozitív a több mint 10 ezer elvégzett tesztből. A kór szövődményeibe újabb 3 ember halt bele. A kórházban kezeltek száma is folyamatosan nő. Jelenleg 574 koronavírusos beteg szorul kezelésre, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen.

A felnőtt lakosságnak már több mint felét, pontosan 50,1 százalékát oltották be koronavírus ellen Szerbiában - az adatot maga a szerb kormányfő, Ana Brnabić közölte a Twitteren. Ez azt jelenti, hogy már több mint 2 millió 705 ezer személyt oltottak be. A miniszterelnök azonban nem elégedett, és arra figyelmeztetett, hogy messze vagyunk még a nyájimmunitástól. Az is elmondta, nem tervezik további védőoltás-szállítmányok beszerzését, mert jelenleg elég oltóanyag áll rendelkezésre az emlékeztető immunizációra is.

oltás
vakcina
koronavírus
oltottak
nyájimmunitás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.