Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

2022.06.27
11:36
2022.06.27
16:40
Forrás
Pannon RTV
Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Vranka Zsolt egyedül neveli négy gyermekét, akik 13, 10, 6 és 4 évesek. A gyerekek közül ketten már iskolába járnak, ketten viszont még az apuka felügyeletére szorulnak. Ez az egyik oka annak, hogy nem tud munkát vállalni, emellett komoly egészségügyi gondokkal is küzd.

„Azért se bírok elmenni dolgozni se, mert a legkisebb gyerek négyéves és az óvodába nem bírom beíratni az anyja aláírása nélkül. Szóval meg kell, hogy várjam, hogy megtörténjen a válóper, hogy elkapjam, hogy én legyek a gyám, hogy magam be tudjam íratni az óvodába a gyereket. Azért, hogy el bírjak menni dolgozni.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A család háza is felújításra szorul már. A férfi eddig önerőből saját kezűleg próbálta elvégezni a szükséges felújítási munkálatokat.

„A házat is kellene csinálnom. Elkezdtem az áramot, de elfogyott a pénzem. Arra se nincsen. Az ablakokat is ki akartam cserélni, de arra sincs pénzem. Ha valakinek van valami használt PVC ablak, azt is elfogadnám, hogy ki bírjam cserélni. Meg hogy befessem a házat, arra sincs pénzem. Belülről, meg itt az egész szét van verve. Szóval az egész házat be kellene festeni.”

A családnak emellett élelmiszerre lenne szüksége, de tisztítószereket, tisztálkodási szereket is elfogadnak. Aki valamilyen módon segíteni tud a Vranka családnak, az a 060/3296649-es telefonszámon tudja elérni Zsoltot.

család
rászoruló család
rászoruló
adomány

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.