Ugrás a tartalomra

Aranytollakkal ékeskedhetnek

2024.02.21
18:11
2024.02.22
06:56
Forrás
Pannon RTV
Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Történelmi és egyházi tartalmú dokumentumfilmek, újságírói munka és rendezés. Mindből kivette a részét Goran Vukčević, aki szinte 35 éve munkálkodik a médiában.

Goran Vukčević, rendező-újságíró, Vajdasági Televízió: „Az újságírók és a rendezők gyakran szorosan együttműködnek, és én ezt ötvöztem. Örülök, hogy az újságírók ezt elismerték, és díjazták az újságírói szakmán belül.”

A jó újságírónak ki kell építenie a személyes szakmai hitelességét, és pontosan, gyorsan kell tudósítania az eseményekről - mondta méltatásában Petar Kočić, a Vajdasági Újságíró Egyesület elnöke.

Petar Kočić, elnök, Vajdasági Újságíró Egyesület: „A díjakat olyan kollégáinknak ítéltük oda, akikről úgy gondoljuk, hogy mély nyomot hagytak a szerb újságírásban, és általában Szerbia médiaterében. A legfontosabb pedig az, hogy olyan példákra akarunk rámutatni a fiatal újságíró kollégáknak, akikre véleményünk szerint fel kellene nézniük.”

Goran Karadžić, a Vajdasági Rádió és Televízió vezérigazgatója örömét fejezte ki, hogy egy ilyen jeles jubileumot, a Vajdasági Újságíró Egyesület megalakulásának 120. évfordulóját a médiaházban ünnepelhették meg.

„Abban reménykedem, hogy ennek az elismerésnek az átadása ezután is hagyományosan ebben a médiaházban lesz. Ösztönzöm önöket, hogy ne csak ekkor, hanem más alkalmakkor is jöjjenek el, hogy együtt alkossunk, együttesen megerősítve munkánk jelentőségét.”

Idén hat médiában dolgozót díjaztak Aranytoll kitüntetéssel.

Aranytoll
Vajdasági Televízió
Plakett
újságíró
Goran Vukčević

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.