Ugrás a tartalomra

Áttörés jöhet Szerbiában a rákos megbetegedések kezelésében

2024.04.02
10:53
Forrás
Pannon RTV
Ezentúl a Szerbiai Onkológiai és Radiológiai Intézetben is elérhető a legkorszerűbb terápia - nyilatkozta az intézmény igazgatója a Szerbiai RTV-nek.

Milan Žegarac kiemelte, ezt a terápiát egyelőre a mellrákkal küzdő betegeknél alkalmazzák, kezdeti és előrehaladott stádiumban egyaránt. Évente mintegy 4800 nőnél diagnosztizálnak mellrákot, és 1600-an el is hunynak a betegségben - mondta a szakember. Az új terápiával sokkal nagyobb gyógyulási esélyre számítanak, és tervben van, hogy egy másik rák típusnál is alkalmazzák majd - nyilatkozta Žegarac.

„A betegség elleni küzdelem mindenképpen korszerűbb lesz, megkezdődött ugyanis a legújabb terápia felvétele. Tizenöt páciens már feliratkozott a terápiára, ők már meg is kapták ezt. A legrosszabb eredményekkel rendelkező tripla‐negatív emlőrákos betegeknél immunterápiát alkalmazunk a kemoterápia mellett, és sokkal jobb eredményekre számítunk. Amit még várunk, az a tüdőrákra vonatkozó új terápia. Ez az egyik leggyakoribb rákos megbetegedés a férfiak és a nők körében egyaránt.”

 

rákos megbetegedések

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.