Ugrás a tartalomra

Az évszázad beruházása Kishegyesen

2023.10.02
22:03
Forrás
Pannon RTV
Átadták a Petőfi Sándor Közösségi- és Magyar Művelődési Központot.

Számos civil szervezetnek, a könyvtárnak, a helyi lap irodájának, állandó tárlatoknak, hagyatékoknak is otthont ad a hétvégén átadott teljes körűen felújított kishegyesi Petőfi Sándor Közösségi- és Magyar Művelődési Központ, mondta el a Közügyekben Juhász Bálint, a Községi Képviselő-testület elnöke. Itt tartják a néptánccsoportok próbáit is, valamint ide tartozik a több mint 300 férőhelyes színházterem is.

A kishegyesi művelődési ház és szövetkezet épületét 1951-ben a helyiek építették közösségi összefogással, önkéntes munkával, majd a 2000-es évek elején kikerült a közösségi tulajdonból és bár használhatták, de az épület tönkrement. 2012-re pereskedés útján került vissza a helyiek tulajdonába. A felújítást Magyarország Kormánya támogatta 548 millió forinttal.

Kishegyes
Petőfi Sándor Közösségi- és Magyar Művelődési Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.