Ugrás a tartalomra

Az oltási folyamatot veszélyezteti a fertőzöttek emelkedő száma

2021.03.17
08:54
2021.03.17
11:32
Forrás
Szerbiai RTV
A nagyszámú fertőzött veszélyezteti az oltási folyamatot - jelentette ki Mijomir Pelemiš infektológus, a válságstáb tagja a Szerbiai RTV műsorában.

Tele vannak a kórházak Szerbiában koronavírus-fertőzöttekkel, az egészségügyi dolgozók pedig túlterheltek. A jelenlegi járványügyi helyzet a megelőzési intézkedések figyelmen kívül hagyásának eredménye - mondta Mijomir Pelemiš a Szerbiai RTV műsorában. Az infektológus, a szerb válságstáb tagja hozzátette, már korábban szigorúbb intézkedéseket kellett volna bevezetni, ami minden bizonnyal csökkentette volna a vírus koncentrációját és az érintkezések számát. Arra a kérdésre, hogy hétfőtől várható-e a szigorítások meghosszabbítása azt felelte, semmi sem biztos, minden a fertőzés terjedésének mértékétől függ majd. A következő öt nap alatt valószínűleg nem érezhető hatalmas eredmény, de ez hozzájárulhat a koronavírus terjedésének csökkentéséhez - véli Pelemiš.

Legalább két hétre le kellene zárni mindent Szerbiában - jelentette ki dr. Predrag Kon, járványügyi szakember a szerb közszolgálati televízió műsorában. Véleménye szerint nem elegendő az öt napos korlátozás ahhoz, hogy a koronavírus-járvány elleni intézkedések hatékonyak legyenek. Az epidemiológus szerint legalább két hétre lenne szükség. Predrag Kon szerint még legalább egy héttel meg kellene hosszabbítani ezeket az intézkedéseket annak érdekében, hogy kézzelfogható és látható eredményük legyen.

kórház
fertőzött
Mijomir Pelemiš

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.