Ugrás a tartalomra

Bakondi: „Nincs már olyan határsértő, aki embercsempész segítsége nélkül próbálkozna"

2023.05.13
07:55
2023.05.13
08:01
Forrás
MTI
Az illegális migráció tekintetében intenzív nyárra számít a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György szerint már nincs olyan határsértő, aki embercsempész segítsége nélkül próbálkozna Magyarországra bejutni.

A főtanácsadó az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában elmondta, a tavalyi évhez képest a szerb határszakaszon csökkenés tapasztalható a határsértésben, ami a határőrizeti rendszer szilárdságát mutatja, ezért a román, illetve a horvát-szlovén-osztrák útvonalon próbálkoznak többen illegálisan belépni az országba.

Beszélt arról is, hogy ha az Európai Unió nem fordít kellő figyelmet és megfelelő anyagi forrásokat a schengeni térség külső határaira, akkor a "schengeni vívmányok" fenntartása kockázatossá válik.

Bakondi György
migráns
határsértő
embercsempész

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.