Ugrás a tartalomra

Bécsből Karlócára szállították át Đorđe Stratimirović szerb tábornok földi maradványait

2021.09.27
14:36
2021.09.27
14:43
Forrás
Közlemény
113 év után átszállították Đorđe Stratimirović szerb tábornok földi maradványait Bécsből Karlócára.

Stratimirović az 1848–49-es szabadságharcban a szerb felkelők főparancsnoka volt. Igor Mirović tartományi kormányelnök az alkalomból rendezett ünnepségen méltatta a tábornok érdemeit. Mint fogalmazott, életét a szerb nemzet érdekeinek szentelte, hozzájárulása a szabadsághoz és egyesítéshez mérhetetlen. Az eseményen részt vett Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, valamint a Tartományi Kormány és a Szerbiai Katonaság képviselői, illetve vajdasági községek polgármesterei is.

Đorđe Stratimirović
Karlóca

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.
14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.