Ugrás a tartalomra
Pixabay

Befagyasztotta több alapvető élelmiszer árát a szerb kormány

2021.11.30
16:11
2021.11.30
17:15
Forrás
Pannon RTV
Nem drágulhat tovább a finomliszt, a kristálycukor, az étolaj, a sertéshús és a 2,8 százalékos tej sem. Ezeket a termékeket a november 15-i árak alapján tudják majd megvásárolni az emberek.

Az utóbbi időben jelentősen megdrágultak az alapvető élelmiszerek a világon, így Szerbiában is. Az étolaj ára tavaly ilyenkor 150 dinár körül mozgott, most viszont a 200 dinárt is meghaladja. De az áremelkedés ugyanúgy elmondható a kristálycukor, a finomliszt, a sertéshús és a 2,8 százalékos tej kapcsán is. A következő 60 napban az alapvető élelmiszerek azonban nem drágulnak tovább Szerbiában, erről határozott a kormány.

Kovačević Angéla: „Az ünnepek közeledtével mindenféleképp fontos, hogy az alap élelmiszereknek az ára megmarad, és így legalább egy kicsit lazábban tudunk költeni, ha tudunk költeni, de hát azért kell egy minimális összeget az ünnepre is fordítani, és talán ezért sokkal könnyebb lesz - úgymond - szép keretek között megünnepelni ezeket a szép ünnepeket, amik majd most fognak jönni.”

Pannon RTV

Patocskai Julianna: „- Szerintem, ha a világpiacon drágul minden, akkor minket se fog elkerülni. Gondolom én.
- De most ugye nem fog felmenni az ára.
- Hát annak örülünk, annak örülünk, hogy nem megy fel.”

Svetlana Jović: „Nagyon jó lenne, ha megállítanák az olaj és a kenyér, és a többinek is az árának növekedését, legalább tavaszig, legalább a munkák és a mezőgazdasági munkák szezonjának kezdetéig.”

Pixabay

Az árbefagyasztás a jelenlegi döntés alapján 60 napig lesz érvényben Szerbiában. Az alapvető élelmiszereket gyártó cégek pedig az éves átlaghoz képest nem csökkenthetik az áruszállítást, ellenkező esetben 100 ezertől 2 millió dinárig terjedő pénzbüntetésre, illetve akár egyéves munkabeszüntetésre számíthatnak.

árbefagyasztás
alapvető élelmiszer
liszt
cukor
olaj
tej

Most

11:24, Frissítve: 11:41

Nyári napközi Palicson

Nyári napközit szervez a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi iskolában 5-től 15 éves korú gyerekek számára. A résztvevőket kézműves foglalkozások, társas- és szabadtéri játékok várják az elkövetkező két hétben és augusztus második két hetében.
10:29

Katasztrofális az aszályhelyzet több olasz tartományban

Az öt olasz régió mindegyike, a többi között Lombardia, Veneto és Piemont tartomány az ország északi részén, a Pó folyó vízgyűjtő medencéje mentén fekszik. A legnagyobb olasz folyó, a Pó vízszintje pedig hetven éve nem volt ennyire alacsony.
10:21

Megújul a Pitypang ovi Adán

Megkezdődött Adán a Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületének felújítása. A kétszintes Pitypang épület vízvezetékhálózatának teljes cseréjét végzik.

Népszerű