Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Beköltöztek a gyerekek a szabadkai Vackor óvodába

2021.09.21
21:25
Forrás
Pannon RTV
A magyar kormány támogatásával létrejött intézmény augusztus végi ünnepélyes átadója után megindult a napi munka, a gyerekek már játszanak, tanulnak, barátkoznak.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Szabadka központjában, a Radić fivérek utcában áll a Vackor óvoda épülete. Öt csoportszoba van itt, ebből kettő bölcsődéseknek, három a nagyobbaknak. Összesen 100 gyerek kezdte meg a tanévet. Meglátogattuk őket.

Maga az óvodaépület a tanév kezdete előtti napokban készült el. A projekt a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében valósult meg a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével. Az építkezés befektetője és a telek tulajdonosa a Szekeres László Alapítvány. A beruházás összértéke 884 millió forint volt. 

Pannon RTV/Raffai Csaba

A Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézménybe ebben a tanévben minden jelentkezőt felvettek, csak a bölcsődéseknél alakult ki egy kisebb várólista. Jelentkezni a Magyar Nemzeti Tanács felkeresésével lehetett. Az igazgatónő elmondta, vegyes családok is érdeklődtek, de a gyereket csak abban az esetben vették fel, ha tudott magyarul. A Vackorban az ellátás havonta 3500 dinárba kerül, amiért cserébe a gyerekek reggelit, uzsonnát és ebédet is kapnak.

Vackor óvoda
Szabadka
Katona Novák Ágnes

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.