Ugrás a tartalomra

A belügyminisztérium kéri, hogy nyaralás előtt ellenőrizzük le, érvényes-e az útlevelünk

2023.06.18
21:12
Forrás
Vajdaság Ma
A nyári idény alatt mindig megnő az igénylők száma.

Nyaralás előtt ellenőrizzük le okmányainkat - figyelmeztetnek az illetékesek. A szerb belügyminisztérium arra kéri a polgárokat, külföldi nyaralás előtt ellenőrizzék le útleveleik érvényességét, vagy amennyiben nem rendelkeznek ilyen okmánnyal, akkor időben kérelmezzék.

A belügyminisztérium útlevélkiadó osztályán a nyári idény alatt mindig megnő az igénylők száma és ez a szokásosnál hosszabb várakozást eredményez. Amennyiben gépkocsival indul valaki nyaralni, a kellemetlenségek elkerülése végett ellenőrizze le a forgalmi engedély, valamint a gépjárművezetői jogosítvány és a matrica érvényességét, és amennyiben bármelyik lejárt, vagy a nyaralás idején fog lejárni, időben igényelje az újat - áll a belügyminisztérium közleményében.

nyaralás
útlevél
okmány

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.