Ugrás a tartalomra

Bemutatkozott a Kreatív Akadémia Szabadkán

2023.04.04
14:01
2023.04.04
15:56
Forrás
Pannon RTV
Nemzetközi jellegű, a kreativitást előtérbe helyező oktatási projektet mutattak be a szabadkai Szabadegyetemen megrendezett Kreatív Akadémián.

A terv az Erasmus+ program keretében valósult meg Nagy-Britanniával, Belgiummal és Görögországgal együttműködve. A kezdeményezés célja, hogy a jelenlegi középiskolások a jövőben kreatív szakemberekké, vállalkozókká váljanak, akik munkájukkal fellendíthetik és erősíthetik a gazdasági szférát.

A programban a szabadkai Bosa Miličević Közgazdasági Középiskola diákjai Szabadka és Palics turisztikai kínálatát mutatták be, marketingszakemberek segítségével. A programban szintén részt vevő újvidéki Bogdan Šuput Iparművészeti Középiskola diákjai kiállítással tették érdekesebbé a rendezvényt.

Németh Csilla, projektmenedzser, Szabadegyetem, Szabadka: Több intellektuális eredménye van a projektnek, de az igazán lényeges az egy oktatási program készítése, amely magába foglalja a művészeti, vállalkozói és a kreatív oktatás bizonyos elemeit, ezeket ötvözi. Ezt a programot a tanárok a tanteremben egy kreatív szakember segítségével valósítják meg.

Kreatív Akadémia
Szabadka
Erasmus+

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.