Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Betekintés a mesterséges intelligencia világába

2023.01.11
16:29
2023.01.11
16:49
Forrás
Pannon RTV
A mesterséges intelligencia világába nyerhetnek betekintést a gyerekek a héten zajló informatika táborban a szabadkai VM4K szervezésében. A foglalkozások 3 csoportban zajlanak a 8 és 14 éves korosztály számára.

Jókedvűen, egymásnak segítve pötyögtették a billentyűket a VM4K informatika táborában a gyerekek. Arcfelismerő programot kódoltak, képeket kerestek, és arra keresték a választ, vajon felismeri-e a számítógép milyen állat vagy tárgy van a választott képen.

Mačković Tatjana: „Azért jelentkeztem ide, mert itt vannak a barátaim is, érdekes dolgokat tanulunk, hogy hogyan tudjuk programozni a komputert, megtanítjuk a színekre, játékokat tervezünk, játszunk és ez nagyon érdekes.”

Nagy Márton: „Megmutattuk a színeket a Rubik kockán, most pedig programoztuk a szemet, két szemet meg egy orrot, hogy az orrunk helyére tegye őket.”

A szabadkai VM4K idei téli táborsorozatának egyik témája a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás. A gyerekek olyan programokban és szoftverekben dolgoznak, amelyeket a későbbiekben otthon is használni tudnak.

Vörös Csaba, informatikus: „A tábor alatt az első naptól kezdve az volt a célom, hogy ezzel a fogalommal megismerkedjenek, mi is a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás, ami akár egy felnőtt számára is nehézségeket jelentene. Színfelismeréssel, objektumfelismeréssel és gépi tanulással foglalkozunk.”

Az informatika táborban 3 csoportban zajlanak a foglalkozások, közel 50 gyerek részvételével egészen péntekig.

tábor
mesterséges intelligencia
VM4K

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.
14:41, Frissítve: 16:07

Megérkezett a Petőfi-busz Vajdaságba

A Petőfi Irodalmi Múzeum „Átröpülök hosszában hazámon” című vándorkiállítása a vajdasági Mozdulj! Petőfi! programsorozat részeként három napon át Vajdaság hat településen állomásozik.

Népszerű