Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián/Illusztráció

Bővítenék a piroti befogadóközpontot

2023.09.18
09:23
2023.09.18
09:29
Forrás
Pannon RTV
A helyi befogadóközpont kapacitása bővítésének szükségszerűségéről, valamint a településre nehezedő migrációs nyomásról egyeztetett Vladan Vasić, Pirot polgármestere Nataša Stanisavljević menekültügyi és migrációs biztossal.

Az elmúlt egy évben egyre több migráns érkezik Bulgária irányából Szerbiába, így a Menekültügyi és Migrációs Biztosság, együttműködve a Belügyminisztériummal és a piroti önkormányzattal, mindent megtesz annak érdekében, hogy a migránsok a befogadóközpontban tartózkodjanak, áll a hivatalos közleményben. Jelenleg 200 személyt lehet ott elhelyezni, a kapacitásokat mindenféleképpen bővíteni kell. Most 170 személy tartózkodik a piroti befogadóközpontban.

Emlékeztetőül: szeptember elején migránsok egy csoportja késekkel támadt rá az egyik helyi kávézó két vendégére. Nem sokkal korábban a rendőrség és a csendőrség több migránst is letartóztatott Pirotban annak gyanújával, hogy folyamatosan más migránsokat támadtak meg és raboltak ki. Ekkor három automata puskát és két pisztolyt koboztak el az illegális bevándorlóktól.

Pirot
befogadóközpont
bővítés
migráció
migráns
Belügyminisztérium
Menekültügyi és Migrációs Biztosság

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.