Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Illusztráció

Cipősdoboznyi szeretet karácsonyra

2022.11.23
11:34
2022.11.23
20:23
Forrás
Pannon RTV
Ismét cipősdoboz-akciót szervez a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium.

A több mint tíz évvel ezelőtt indult kezdeményezés célja, hogy megajándékozzák a rászoruló, valamint a szórványban élő gyermekeket. Vajdaság-szerte több gyűjtőpontra várják az adományokat, amelyeket december közepéig gyűjtenek.

Az előző évekkel ellentétben idén nem a harmadikos, hanem az elsősök vesznek részt az akció szervezésében. A 2022/2023-as tanévtől ugyanis egy új, színművészeti és audiovizuális szak nyílt az iskolában, így ezek a diákok vállalták a gyűjtés népszerűsítését.

Lengyel Emma, tanuló, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Elsősként még nem vagyok annyira benne az ajándékok csomagolásában, hanem én szóvivő vagyok, és a plakátok készítésében veszek részt.”

Gál Flóra, tanuló, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Nagyon fontosnak tartom ezt az akciót, ugyanis nagyon jó adni, és örömet szerezni olyan gyerekeknek, akiknek ez esetleg nem adatik meg, vagy a szüleik nem tudnak nekik játékot venni, ruhákat, és ezeket így mi tudjuk nekik biztosítani.”

A gyűjtésbe Vajdaság-szerte több oktatási intézmény, főként általános iskola is becsatlakozik. Az első években csak pár száz, tavaly már több mint ezer cipősdoboz gyűlt össze - mondta Dognar Aleksandar, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanára, a program egyik szervezője. De mi legyen a dobozban?

Dognar Aleksandar, szervező, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Először édesség, az mindig kell. Játék, az mindig kell. Taneszközök: füzet, ceruzák, könyvek is lehetnek, bármi, ami az iskolához kell, és végül tisztálkodási szerek. Ezek a tisztálkodási szerek azok a dolgok, amik főleg a szegény sorsú gyerekeknek sokat jelentenek.”

Dognar Aleksandar elmondta, a gyűjtőpontokról beérkező ajándékokat az iskola tanulói juttatják el a célállomásokra a karácsony előtti napokban. Hozzátette, a gyűjtés részleteiről az iskola közösségi oldalain lehet tájékozódni.

cipősdoboz
cipősdoboz-akció
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
karácsony

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.