Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexas_Fotos

Csalók próbálkoznak a művelődési egyesületeknél

2021.12.07
10:55
Forrás
Pannon RTV
Több vajdasági magyar művelődési egyesület, intézményvezető vált feltehetően csalók áldozatává az elmúlt napokban - jelenti Facebook bejegyzésében a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség.

Az intézményeket állítólag egy szerbiai cég munkatársai keresik fel telefonon. Ez a cég egy oklevelet, illetve egy USB-t ígér a művelődési szervezeteknek, valamint azt kéri, hogy fizessenek be a telefonáló számlájára 18 ezer dinár plusz áfa összeget. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség illetékesei óvatosságra intik a vajdasági magyar művelődési egyesületeket.

Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.