Ugrás a tartalomra

Dr. Úri Emese: Sikeres az oltás Zomborban

2021.04.12
22:25
2021.04.12
23:13
Forrás
Pannon RTV
Sikeres a tömeges oltás Zomborban - jelentette ki dr. Úri Emese a Közügyekben.

A Dr. Đorđe Lazić Egészségház igazgatója kiemelte, az oltást a Mostonga sportközpont területén végzik, de a terepi oltás is tervben van a 15 településen. A nyílt napokon is van érdeklődés, azaz a rendkívüli oltásra több mint 1500-an jelentkeztek.

Véleménye szerint az egészségügyi rendszer túlterhelt. A dolgozók több mint egy éve nem voltak szabadságon. Felhívta a figyelmet a vakcinafelvétel fontosságára.

Múlt héten mintegy 300 ember jelentkezett covid betegségre utaló tünettel a zombori egészségházban, 153-nál volt indokolt a teszt, 65-nél volt pozitív az eredmény, közülük 50-et irányítottak át a közkórházba további kivizsgálásra - számolt be dr. Úri Emese. Az igazgatónő kiemelte, a leteszteltek egyharmada pozitív.

oltás
vakcina
Nyugat-Bácska
Dr. Úri Emese

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.