Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Drágul az útdíj Szerbiában

2023.03.24
16:36
Forrás
Tanjug
Az ENP rendszert használók számára 8, a többiek számára 14 százalékos lesz az áremelkedés.

A szerb kormány 14 százalékos drágításról hozott határozatot csütörtöki ülésén. A több mint tíz százalékos emelés azokra a gépjárművezetőkre vonatkozik, akik nem az ENP, vagyis az elektronikus fizetést használják a szerbiai autópályákon. Azok, akik ezt a rendszert használják, csak 8 százalékos drágulásra kell, hogy számítsanak. Ez azt jelenti, hogy a Szabadka-Belgrád reláción a mostani 640 dinár helyett 730 dinárt kell majd fizetnünk az autópálya használatért. Ugyanezen az útvonalon az ENP fizetési rendszert használók számára 52 dinárral drágul az útdíj.

útdíj
drágul

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű