Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szloboda Tibor

Egyre többen fordulnak influenza-szerű tünetekkel orvoshoz Szerbiában

2019-01-12
14:34
Forrás
Szerbiai RTV
Járvány ugyan még nincs, de nyakunkon az idei szezon - figyelmeztet a Batut Közegészségügyi Intézet.

Idén már két szerbiai halálos áldozata van az influenzának, mind az újvidéki, mind pedig a belgrádi beteg más krónikus betegségben is szenvedett. A szakemberek szerint azzal, hogy a jövő héten megkezdődik a második félév az iskolákban Vajdaság-szerte, várhatóan az influenza-szerű megbetegedések száma is növekszik majd. A legveszélyeztetettebb csoport az idősek és a krónikus betegségben szenvedők, így az esetükben mindenképpen ajánlott a védőoltás felvétele. Az influenza egyébként számos szövődményt okozhat, a legsúlyosabb a tüdőgyulladás.

influenza

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.