Ugrás a tartalomra

Elérhető a Szabadkai Egyházmegye új honlapja

2024.01.25
17:27
2024.01.25
19:46
Forrás
Pannon RTV
A weboldal magyar és horvát nyelven is olvasható. Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón elhangzott, az új portál elsődleges célja, hogy a mai modern világban is hirdetni tudja az evangéliumot.

Az aktuális hírek mellett a Szabadkai Egyházmegye intézményeiről, a plébániákról és a kegyhelyekről is találhatunk információkat az új honlapon. A weboldalon a magyar mellett horvátul is minden megtalálható. 

Józsa Gáspár, irodaigazgató, Szabadkai Egyházmegye: „Az oldal legelején választhat a két nyelv között az olvasó. A széles közönség az új honlapon információkat találhat a központi egyházmegyei intézményekről, egyházmegyénk elöljáróiról, plébániákról, kegyhelyeinkről, valamint rövid híreket, beszámolókat a Szabadkai Egyházmegye eseményeiről.”  

Fazekas Ferenc köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az új honlap létrehozásában. A szabadkai megyéspüspök kiemelte, egyházuk elsődleges célja az evangélium hirdetése, a mai modern időkben is.  

Fazekas Ferenc, püspök, Szabadkai Egyházmegye: „A cél érdekében szeretnénk modern és korszerű eszközöket is felhasználni ehhez. A jó Isten kegyelme segítse mindazokat, akik a weboldalunk szerkesztésén dolgoznak, az Úr áldása kísérje mindazokat, akik ezt a felelős szolgálatot vállalták.”

Az illetékesek hozzátették, az új honlapra azért volt szükség, mert a régi már elavult. Továbbá felhívták a figyelmet arra, hogy a felületen lévő kisebb hibákat a közeljövőben kijavítják. A Szabadkai Egyházmegye honlapjának új címe: catholic-su.rs. 

Szabadkai Egyházmegye
honlap
Fazekas Ferenc

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.