Ugrás a tartalomra
Pixabay

Ellenőrzik a pellet árát

2022.08.12
15:01
Forrás
RTS
Terepen vannak az illetékes hatóságok, országszerte ellenőrzik a pellet árát - ezt jelentette be Zorana Mihajlović szerb energetikai miniszter.

Mint ismeretes, a pellet ára legfeljebb 38 ezer dinár lehet tonnánként. A hatóságok a fa árának alakulását is figyelik.

A tárcavezető leszögezte, az ország energetikai egyensúlya miatt van szükség arra, hogy mindenből legyen elegendő a piacon, vonatkozik ez a különböző fűtőanyagokra, az áramra, de a fára és a szénre is.

Nišben, Leskovácon, Pirotban, Kraljevón, Majdanpeken és Ivanjicán is végeztek ellenőrzéseket tegnap, 13 értékesítő hely esetében voltak meg a feltételek a legális eladáshoz, a többiek ellen szabálysértési eljárás indítottak. Az értékesítők mellett az előállítókat is ellenőrzik - mondta a tárcavezető.

pellet

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.