Ugrás a tartalomra
Tanjug/MGSI

Elszállították az ammóniát a kisiklott vagon tartályából

2023.01.10
09:34
Forrás
Szerbiai RTV
A vonatbaleset helyszínén már nem szivárog az ammónia.

Elszállították az ammóniát a Pirot közelében kisiklott vagon tartályából - jelentette be Goran Vesić. Az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter kiemelte: ma reggel a maradék 20 tonna ammóniát vitték el a szakemberek, így vonatbaleset helyszínén már nem szivárog az ammónia. A tartályt, amelyből ammónia szivárgott, daruk emelték ki, így helyezték vissza a sínekre. Vesić hangsúlyozta: a föld, a víz és a levegő minőségét ellenőrző csapatok mindaddig a terepen maradnak, amíg a rendkívüli helyzetek parancsnoksága másként nem dönt.

Közben folytatják a vágány javítását, hogy kiemeljenek még három olyan ammóniával teli tartályt, melyek felborultak, de nem szivárgott ki az anyag belőlük. A Szerbiai Vasúti Infrastruktúra vállalat tájékoztatása szerint, ha a munkálatok ilyen ütemben haladnak, akkor legkésőbb január 13-án újra üzemelhet a Niš-Dimitrovgrad vasútvonal.

Pirot
ammónia
vonat

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű