Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ezentúl a nyugdíjasok csak egyszer mehetnek ingyen gyógyfürdőbe

2020-07-12
10:33
Forrás
Politika
A nyugdíjasok a jövőben csak egyszer mehetnek gyógyfürdőbe térítésmentesen Szerbiában - közölte a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap.

Korábban ötévente voltak jogosultak rá ingyenesen, ezentúl a nyugdíjas éveik alatt csak egyszer. Az indoklás szerint ezzel a határozattal több nyugdíjasnak lesz lehetősége fürdőbe menni. A rangsorolásnál a nyugdíj összegét is figyelembe veszik. A jelentkezőnek nem lehet magasabb a járandósága az átlagnyugdíjnál, ami júniusban 27.755 dinár volt. A nyugdíjalap csaknem 514 millió dinárt fordít a nyugdíjasok életminőségének javítására, 50 millióval többet, mint az előző évben. Az összeg 85 százalékát a gyógyfürdőkben zajló rehabilitációkra költik. A járványhelyzet miatt azonban egyelőre szünetel a fürdők ingyenes igénybevétele, csak azután lehet majd jelentkezni, miután az egészségügyi és a biztonsági helyzet megengedi.

Gyógyfürdő
nyugdíjas
ingyen
egyszer

Most

12:54, Frissítve: 13:00

Egyenruháknak örülhettek a törökfalui kis tűzoltók

Az adai Duga civil szervezet több éve végzi segítő munkáját a községben. A németországi Csilla von Boeselager Alapítvány képviseletében most a Törökfalui Önkéntes Tűzoltó Testület fiataljait örvendeztették meg egyenruhákkal.
12:13

Vajdaságban kevesebb az új koronavírusos eset

254 új koronavírusos esetet vettek nyilvántartásba a tartomány területén az elmúlt 24 órában - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. Ez csökkenést jelent a tegnapi adatokhoz képest, amikor 378 koronavírusos személyt regisztráltak.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.