Ugrás a tartalomra
Fedett medence
Pannon RTV

Ezentúl a nyugdíjasok csak egyszer mehetnek ingyen gyógyfürdőbe

2020-07-12
10:33
Forrás
Politika
A nyugdíjasok a jövőben csak egyszer mehetnek gyógyfürdőbe térítésmentesen Szerbiában - közölte a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap.

Korábban ötévente voltak jogosultak rá ingyenesen, ezentúl a nyugdíjas éveik alatt csak egyszer. Az indoklás szerint ezzel a határozattal több nyugdíjasnak lesz lehetősége fürdőbe menni. A rangsorolásnál a nyugdíj összegét is figyelembe veszik. A jelentkezőnek nem lehet magasabb a járandósága az átlagnyugdíjnál, ami júniusban 27.755 dinár volt. A nyugdíjalap csaknem 514 millió dinárt fordít a nyugdíjasok életminőségének javítására, 50 millióval többet, mint az előző évben. Az összeg 85 százalékát a gyógyfürdőkben zajló rehabilitációkra költik. A járványhelyzet miatt azonban egyelőre szünetel a fürdők ingyenes igénybevétele, csak azután lehet majd jelentkezni, miután az egészségügyi és a biztonsági helyzet megengedi.

Gyógyfürdő
nyugdíjas
ingyen
egyszer

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.