Ugrás a tartalomra
Cipősdoboz hegyek
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ezer ajándékdobozt szeretnének szétosztani a Kosztolányi diákjai

2017-12-19
14:55
2017-12-19
19:03
Forrás
Pannon RTV
Eddig 700 ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulói. A karácsonyi Cipősdoboz-Akció véget ért, azonban a gyűjtőpontokról még érkeznek adományok.

A beérkező csomagokat szegény sorsú gyermekeknek, családoknak juttatják el. Ottjártunkkor 29 manó szorgoskodott a teremben. A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulói az intézmény Cipősdoboz-Akciójának ajándékait csomagolják. Lévai Réka, tanuló, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Nagyon sok tisztálkodási szer gyűlt össze, ami nekünk nagyon fontos, mert most a vége felé egyre kevesebb volt belőle. Édességek, különböző játékok, tanszerek. Voltak elég érdekesek is, azokat kivettük, azok mennek majd a Lurkóházakba.”

Létráról rakják a dobozokat

A legfelső dobozokat már csak létráról tudják elérni a diákok, és még mindig érkeznek a gyűjtőpontokról. A tanulók azt remélik, idén talán ezer ajándékdobozt tudnak majd szétosztani a rászoruló családoknak. Gresák Lea, tanuló, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Csütörtökön visszük ki a dobozokat, személyesen adjuk át a gyerekeknek. Törökfalura, Kevire, Hajdújárásra és Dreára viszünk dobozokat.”

Töltik a dobozokat

Az akció idei szervezői, a gimnázium 3/S osztályának tanulói igyekeztek úgy csomagolni, hogy minden dobozba kerüljön tisztálkodási szer, édesség, játék, valamint tanfelszerelés. Dognár Alex, szerbtanár, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Idáig a tapasztalat azt mutatja, hogy az édesség az, ami a legjobban érdekli őket, de nagyon gyakran tényleg szükségük van tisztálkodási szerekre, taneszközökre. Úgyhogy ezek azok a kevésbé szép, de valahol sokkal fontosabb ajándékok.”

A Cipősdoboz-Akciót minden évben megszervezi az intézmény. Novák Attila, igazgató, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Ha van egy módja segíteni azoknak, akik rászorulnak, egyrészt miért ne segítenénk, tehát ez egy nagyon szép kezdeményezés, amiből a mi gyerekeink, a tanulóink is profitálnak lélekben, tehát ők is tanulnak ebből.”

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium minden évben jótékonykodik, jövőre sem lesz ez másképp, úgyhogy 2018 decemberében ismét megszervezik majd a Cipősdoboz-Akciót.

cipősdoboz-akció
Szabadka
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium

Most

Népszerű