Ugrás a tartalomra

Faültetési akció a csantavéri szigeten

2021.02.25
14:32
2021.02.25
16:33
Forrás
Pannon RTV
A Visnyevác és Csantavér között található szigetre összesen 1500 facsemetét ültetnek el a helyiek a napokban.

Volt, aki lyukat ásott, volt, aki lapátolt, de olyan is, aki a fát helyezte a lyukba. A helyiek közösen ültették a facsemetéket. Mindenki azt szeretné, hogy a csantavéri sziget kellemes kirándulóhely legyen.

Gregus Katalin, titkár, Csantavér HK: „Ez most egy nagyon jó alkalom, hogy itt újra biztosítsunk valami lehetőséget, zöld övezetet a fiataloknak is, hogy valahova el tudjanak menni, és egy kicsit szórakozási lehetőség is legyen, és úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyon jó lehetőség itt a csantavérieknek.”

A több napon át tartó akció részeként összesen 1500 platán- és nyárfacsemetét ültetnek el. Beszerzésüket helyi vállalkozók is segítették.

András Gyuricsin Attila, elnök, Csantavér HK: „A csantavéri Új Szigetünk egyre látogatottabb, egyre ismertebb, és ilyen rövid időn belül szükség lett arra, hogy kibővítsük a lehetőséget. Most úgy alakult ki a terv, hogy a szigetet bővítsük ezzel az 1500 fával, így új kirándulási és sportolási lehetőségek nyílnak itt a falubelieknek és a környékbelieknek.”

Az illetékesek elmondták, ősszel ismét folytatni szeretnék a faültetési akciót.

Csantavér
sziget
faültetés
csemete
platánfa
nyárfa

Most

17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.