Ugrás a tartalomra

Felavatták a Katonai Akadémia és a Katonai Orvostudományi Akadémia 175 kadétját

2023.09.09
16:09
2023.09.09
18:29
Forrás
Pannon RTV
Ennek alkalmából a köztársasági képviselőház előtt tartottak ünnepséget.

Az ifjú katonatisztek a szerb parlament épülete előtt sorakoztak fel. Az ünnepség keretében a város felett a szerb hadsereg vadászgépeinek, légi járműveinek a bemutatójára is sor került.

Boban Đorović, Katonai Akadémia és a Katonai Orvostudományi Akadémia rektora: „Az egyetem gondoskodott arról, hogy a kadétok számára releváns tudományos tudást, tiszti hivatásra alkalmas katonai végzettséget, és irigylésre méltó képzési szintet biztosítson. Célunk volt egyebek mellett, hogy minden kadét olyan szintre fejlessze a szellemi, erkölcsi és fizikai képességeit, amilyet az első tiszti fokozat megkövetel.”

Aleksandar Vučić az eseményen azt mondta, az ország katonáinak mindig készen kell állniuk arra, hogy megvédjék Szerbiát.

„A világban és a régióban uralkodó helyzetre gondolok, amiért mi nem vagyunk sem hibásak, sem bűnösek. Építjük a hadseregünkét és azért iskoláztattunk ki benneteket, hogy elrettentsük mindenkit, aki könnyű prédának hiszi Szerbiát. A katonaság ezért létezik és mi minden eddiginél többet fektetünk a hadseregünkbe.”

A szerb államfő kiemelte, megtisztelő a szerb katonaság tagjaként szolgálni, de ez soha nem könnyű feladat.

kadét
avatás
Katonai Akadémia

Most

17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.