Ugrás a tartalomra

Fokozottan ellenőrzik a diákokat szállító buszokat

2023.05.13
07:37
Forrás
Pannon RTV
Kezdődik az osztálykirándulások időszaka Szerbiában, csak szigorú szabályok betartásával utaztathatók a diákok. A szerb belügyminisztérium közlése szerint a gyerekeket szállító autóbuszokat fokozottan ellenőrzik.

Az osztálykirándulások szervezőinek legkésőbb két nappal az utazást megelőzően tájékoztatniuk kell az illetékes hatóságot a szállítmányozóról, a helyről, az indulás időpontjáról, valamint az utazásban részt vevő buszok, sofőrök és gyerekek számáról. A belügyminisztérium munkatársai ezt követően leellenőrzik, hogy az autóbuszok és azok vezetői eleget tesznek-e a szabályzatban előírtaknak. Az utazást mindaddig nem engedélyezik, amíg nem teljesül minden feltétel - áll a hatósági közleményben.

osztálykirándulás
autóbusz

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.
15:13, Frissítve: 16:45

A népmese bűvöletében

Hetvenhét magyar népmese címmel szerveztek vetélkedőt az újvidéki általános iskolák alsós tagozatai számára. A versenyt a helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban tartották meg.

Népszerű