Ugrás a tartalomra

A folyamatos rendőri jelenlét sem fékezi meg a Nyugat-Európába tartó migránsokat

2023.05.20
14:54
2023.05.20
16:02
Forrás
Pannon RTV
A jó idő beköszöntével ismét egyre több a migráns Szabadkán és környékén. Az illegális bevándorlók többsége a belombosodott erdőkben bujkál. A helyiek szerint a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a terepet.

A szabadkai befogadóközpont udvarán napoznak a migránsok, egyre többen. Hetekkel ezelőtt még alig volt illegális bevándorló, mostanra viszont szemmel láthatóan többen vannak. Köszönhető ez főként a megenyhült időjárásnak is. A helyiek szerint egyértelmű, hogy merre mennek estefelé a migránsok.

„Az erdő felé mennek mindannyian. Biztos a határon át, készülnek.”

A stábunknak nyilatkozó helyi férfi állításai pedig pontosak voltak, hiszen stábunk is úton-útfélen migránsokkal találkozott a makkhetesi erdőben, akik autónkat meglátva gyorsan a fák közé bújtak.

Nem csak a szabadkai befogadóközpontban, hanem a makkhetesi erdőben is megszaporodott a migránsok száma. Napközben általában a rögtönzött sátortáborokban bujkálnak az erdőben, az éj leple alatt pedig innen próbálnak meg átszökni a néhány száz méterre található magyar határkerítésen.

Az erdő mellett élők szerint a szerb rendőrség folyamatosan járja a terepet, de a migránsokat ez nem fékezi meg.

„Sétálnak, mennek. Néha csapatban mennek, máskor 3-4, de mennek. A rendőrök is szedik össze őket.”

„Mennek, az erdő felé is, az utcákon is, a főúton is. Szóval vannak még mindig, sajnos.”

Az illegális bevándorlók számának újbóli megnövekedése miatt pedig a migránsok közötti összetűzések esélye is megnövekedhet - vélik a helyiek.

migráns
Szabadka

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.