Ugrás a tartalomra
A titkárság képviselői
Pannon RTV

Folytatódik a Zöldebb és tisztább iskolák elnevezésű program

2019-03-20
15:19
2019-03-20
17:43
Forrás
Pannon RTV
A programot a tartományi környezetvédelmi titkárság hirdette meg.

A tartomány területén működő általános iskolák 70 százaléka már csatlakozott a kezdeményezéshez. A program célja, hogy olyan aktivitásokat szervezzenek, amelyek által a gyerekek betekintést nyernek a környezetvédelmi problémák magoldásának illetve megelőzésének lehetőségeibe.

Az iskolák képviselői

Újvidéken öt intézmény együttműködési szerződést írt alá szerdán a Zöldebb és tisztább vajdasági iskolák program társfinanszírozásával kapcsolatban. Az eseményen elhangzott, a programban résztvevő iskolákat megjutalmazzák. Nenad Grbić,energetikaügyi titkár kifejtette, céljuk az, hogy a gyerekeket már fiatal korukban felkészítsék a környezetvédelmi kihívások leküzdésére. „Minden természeti forrás, amit tavaly augusztus elsejéig elhasználtunk, nem újul meg, vagy nagyon hosszú időre van szükség ahhoz, hogy az eredeti formájába visszaálljon. Ha csak az aarhusi vagy a kiotoi egyezményt említjük, a fiataljainknak példát mutatunk és ha támogatjuk őket, akkor esélyt látok arra, hogy a környező államok parlamentjeiben a Zöld mozgalom képviselőinek is lesz helye, akiknek joguk van kérdéseket feltenni az erdősítéssel vagy a zöldfelületek bővítésével kapcsolatban. Mindez fontos előrelépést jelent a mezőgazdaság, továbbá más társadalmi területeken is.”

Újvidék
környezetvédelem
környezetvédelmi titkárság
iskolák

Most

22:43, Frissítve: 22:48

Ezüstérmes a kardozó Szatmári András

A budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság csütörtöki fináléjában a dél-koreai Oh Szang Uk 15-12-re győzött, ezzel övé lett az aranyérem.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.