Ugrás a tartalomra
A titkárság képviselői
Pannon RTV

Folytatódik a Zöldebb és tisztább iskolák elnevezésű program

2019-03-20
15:19
2019-03-20
17:43
Forrás
Pannon RTV
A programot a tartományi környezetvédelmi titkárság hirdette meg.

A tartomány területén működő általános iskolák 70 százaléka már csatlakozott a kezdeményezéshez. A program célja, hogy olyan aktivitásokat szervezzenek, amelyek által a gyerekek betekintést nyernek a környezetvédelmi problémák magoldásának illetve megelőzésének lehetőségeibe.

Az iskolák képviselői

Újvidéken öt intézmény együttműködési szerződést írt alá szerdán a Zöldebb és tisztább vajdasági iskolák program társfinanszírozásával kapcsolatban. Az eseményen elhangzott, a programban résztvevő iskolákat megjutalmazzák. Nenad Grbić,energetikaügyi titkár kifejtette, céljuk az, hogy a gyerekeket már fiatal korukban felkészítsék a környezetvédelmi kihívások leküzdésére. „Minden természeti forrás, amit tavaly augusztus elsejéig elhasználtunk, nem újul meg, vagy nagyon hosszú időre van szükség ahhoz, hogy az eredeti formájába visszaálljon. Ha csak az aarhusi vagy a kiotoi egyezményt említjük, a fiataljainknak példát mutatunk és ha támogatjuk őket, akkor esélyt látok arra, hogy a környező államok parlamentjeiben a Zöld mozgalom képviselőinek is lesz helye, akiknek joguk van kérdéseket feltenni az erdősítéssel vagy a zöldfelületek bővítésével kapcsolatban. Mindez fontos előrelépést jelent a mezőgazdaság, továbbá más társadalmi területeken is.”

Újvidék
környezetvédelem
környezetvédelmi titkárság
iskolák

Most

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.