Ugrás a tartalomra

A gerinc világnapja

2023.10.16
15:18
2023.10.16
19:25
Forrás
Pannon RTV
Október 16-a a gerinc világnapja, amelynek értelmében a gerinc, illetve a hátfájás kezelésére, a megfelelő testtartás és a rendszeres mozgás fontosságára hívják fel a figyelmet.

A gerinc eredetű problémák kialakulásának kockázata szinte mindannyiunkat érint - emelte ki Ljubomir Stankić, a Korak i Lépés elnevezésű program koordinátora. A megfelelő testmozgást szorgalmazó szervezet októberben Hajdújárásra látogat, ahol könnyen elsajátítható gyakorlatsorokat mutat majd be az érdeklődőknek.

Ljubomir Stankić, a Korak i Lépés elnevezésű program koordinátora: „Célunk, hogy minél több emberhez eljusson, vagyis jelen esetben a hajdúrásiakhoz, hogy elmeséljük nekik a megelőző, az állandó testmozgás, a maradandó deformitások megelőzésének szükségességét, és hogy lássák, azaz gyakorlatiasan megtanítsuk azt, hogy a saját tevékenységükben, akár a mezőgazdasággal, akár a valamilyen gép mellett dolgozó emberek, hogyan tehermentesítsék gerincoszlopukat.”

gerinc
világnap
Ljubomir Stankić
Korak i Lépés
Hajdújárás

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.